17/1/12

Πρωτοτυπήστε στη οργάνωση του γάμου σας

Για να έχετε έναν πετυχημένο γάμο που θα μείνει αξέχαστος στους καλεσμένους σας πρέπει να ασχοληθείτε ακόμα και με την παραμικρή λεπτομέρεια που θα τον κάνει να διαφέρει από τουςσυνήθεις γάμους που τις περισσότερες φορές είναι πανομοιότυποι. Επειδή ο γάμος ξεκινάει πάντα με τηνπρόσκληση των καλεσμένων σας πρέπει το στοιχείο του εντυπωσιασμού να κάνει την εμφάνιση του μέσα από έναπρωτότυπο προσκλητήριο . Αντί για πρόσκληση, στείλτε στους καλεσμένους ένα μικρό puzzle!
Μπορείτε ταχυδρομικά να στείλετε στους καλεσμένους σας ένα όμορφο σακουλάκι το οποίο περιέχει μέσα ένα μικρό puzzle, στο οποίο θα απεικονίζεται η φωτογραφία σας μαζί με του/ης αγαπημένου/η σας ως ζευγάρι καθώς επίσης θα περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν τον γάμο (τοποθεσία, ώρα κτλ.) Αφού οι καλεσμένοι του γάμου θα συναρμολογήσουν το puzzle θα βλέπουν όχι μόνο τα στοιχεία που χρειάζονται αλλά και την φωτογραφία σας. Αν πάλι δεν θέλετε κάτι τόσο πρωτότυπο αλλά εξίσου εντυπωσιακό μπορείτε να

11/1/12

Ο γάμος και τα έθιμα στην Αρχαiα Ελλάδα


Ο γάμος στην Αρχαία Ελλάδα ήταν  ένας από τους κυριότερου θεσμούς που σηματοδοτούσε την κοινωνική καταξίωση και την ευκαιρία να δηλώσουν τον σεβασμό και την υποταγή τους στους θεούς του Ολύμπου.  Μερικά έθιμα κρατάνε μέχρι και σήμερα, πολλά από αυτά όμως έχουν χαθεί. Στα αρχαία χρόνια, στην Ελλάδα, ο πατέρας της νύφης ήταν αυτός που αποφάσιζε  τον γάμο της κόρης του και φρόντιζε για την προίκα που θα έδινε η κοπέλα στον γαμπρό. Για την ακρίβεια το κορίτσι δεν είχε δικαίωμα επιλογής ενώ η κατάλληλη ηλικία γάμου θεωρούνταν τα 15 χρόνια. Συχνά δε, ο γαμπρός ήταν ένας μακρινός συγγενής, μεγαλύτερος σε ηλικία περίπου 12-14 χρόνων λόγο του ότι πίστευαν πως μια τέτοια διαφορά ηλικίας ήταν ιδανική .Την ημέρα του γάμου, η νύφη συνοδευόταν από το σπίτι της μέχρι την εκκλησία με λαμπαδηφορία, ενώ μετά το τέλος της τελετής και της γιορτής, οι συγγενείς συνόδευαν στο ζευγάρι μέχρι την κρεβατοκάμαρα με τραγούδια και χορούς. Το νυφικό της κοπέλας ήταν συνήθως ένας απλός χιτώνας σε λευκό χρώμα το οποίο συμβόλιζε τη χαρά, ενώ στο πίσω μέρος του νυφικού υπήρχε ένας πολύ σφιχτός κόμπος, τον οποίο ο γαμπρός έλυνε κατά τη διάρκεια της τελετής. Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο γάμος σαν τελετή δεν είχε θρησκευτικό χαρακτήρα και γι΄ αυτό το λόγο η ένωση του άνδρα και της γυναίκας δεν γινόταν σε ναό αλλά στην οικία της νύφης.

8/1/12

Βασικά πλεονεκτήματα για να οργανώσετε το γάμο σας χειμώνα


Τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να οργανώσουν το γάμοτους  κάποιο καλοκαιρινό απόγευμα συνήθως Σάββατο η Κυριακή. Όμως σίγουρα υπάρχουν κι’ άλλες εποχές του χρόνου που μπορείτε να παντρευτείτε,  και μια από αυτές τις εποχές είναι οχειμώνας που εκτός από το κρύο που ίσως να συναντήσετε κατά την περίοδο οργάνωσης και κατά τις δοκιμές νυφικού έχει και πολλά πλεονεκτήματα .
  • Βασικό πλεονέκτημα είναι η άνεση στην εύρεση της ημερομηνίας  και στο ναό που επιθυμείτε λόγο του ότι δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση τον χειμώνα έτσι η επιλογή της ώρας και της μέρας εξαρτάτε από ποια μέρα σας βολεύει και όχι ποια μέρα βολεύει την εκκλησία.

5/1/12

Στης 14 Ιανουαρίου ανοίγει η έκθεση γάμου στη Θεσ/νίκη

Ανοίγει της πύλες τις η έκθεση γάμου για το 2012 στη Θεσσαλονίκη  για 7η συνεχόμενη χρονιά στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης  στις 14-15 και 16 Ιανουαρίου και οι ώρες λειτουργίας θα είναι από 10:00 με 21:00 ενώ την Κυριακή 12:00 με20:00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδείξεις μόδας διαγωνισμούς φωτογραφίας και επιδείξεις κομμωτικής για όλο το τριήμερο, η συμμετοχή των εκθετών φέτος δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό αποτέλεσμα και ανέρχεται περίπου στους 60 έκθετες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του γάμου. Για όλους όσους και όσες έχουν σκοπό να παντρευτούν μέσα στο 2012 μια επίσκεψη θα σας βοηθούσε πολύ να σχηματίσετε μια εμπεριστατωμένη άποψη για τις νέες τάσεις τις μόδας και για νέες προτάσεις στηδιακόσμηση και την οργάνωση του γάμου σας